Jamarův blog

...o všem, co mě napadne

Jolla – rozbalení

FedEx sebou opravdu hodil (z Finska k mému domu za zhruba 18 hodin, to není zlé) a balíček s Jollou tak už mám doma. A copak že mi to vlastně dorazilo?

Jolla - krabička

Jolla – krabička


Vcelku nenápadná krabička s logem, při bližším prozkoumání si ale můžete všimnout, že ty písmenka na pozadí je vlastně reálná část zdrojového kódu Sailfish OS. Hezké. Červený lísteček napovídá, že „námořníkům“ ve Finsku došly červené „The Other Half“ limitované edice, takže té své se dočkám někdy v lednu. Nu což, to už je detail.

Jolla - obsah balení

Jolla – obsah balení


V krabce se mimo telefonu ukrývá základní příslušenství – nabíječka a USB kablík. K tomu nějaké to papírnictví a taky dvě samolepky s logem.

Jolla - telefon

Jolla – telefon


No a tady už je samotný telefon.
První dojmy po rozbalení? Je to hranaté, placaté, poměrně velké. Držet v ruce se to dá, ovládat jedním prstem taky, na první chytnutí je to ale docela nezvyk. Jinak se k designu moc vyjadřovat nebudu, nejsem žádný estét. Ovládání OS je pomocí gest, tedy úplně jiná logika než u N900, takže to bude chvíli docela boj. Ale po prvních několika minutách si už pomalu zvykám, takže to nějak půjde. Samotný systém je ještě beta a je to znát. Ale jinak po pár minutách používání jsou dojmy zatím dobré…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

© 2007-2016 Jaroslav Martínek | Licence Creative Commons | powered by Wordpress Frontier Theme